Stockholm i vårt hjärta

Sveriges huvudstad Stockholm är en stad som verkligen lever upp på sommaren. Med sin närhet till vattnet, fina miljöer och många sevärdheter är det lätt att förstå varför. Om du planerar att besöka Stockholm i sommar finns det massor av roligt att göra och vi tänkte tipsa om några av dessa saker idag.

Om du ska åka till Stockholm kan det vara bra att i god tid boka hotellrum. Det är många turister i Stockholm under sommaren och det kan därför vara bra att fixa så tidigt som möjligt. Här kan du hitta många prisvärda alternativ.

När boendet är löst är det dags att roa sig. För shopping och dylikt är Drottninggatan det självklara valet. Om du vill kan ett besök i nyöppnade Mall of Scandinavia också vara en god idé. Med 224 affärer och restauranger finns här nog någonting för alla. Se till att du har på dig sköna skor bara. En hel dags shoppande är inte skonsamt för fötterna och det kan vara skönt att välja ett par sneakers eller liknande. Kanske kan du hitta ett par i någon butik?

När ni har shoppat färdigt kanske det är dags för att röra sig vidare mot någonting helt annat som Stockholm också har att erbjuda. Gröna Lund eller något av alla museum är ett säkert kort när ni känner att ni vill roa er lite. Just museum är något Stockholm har gott om. Vi rekommenderar Naturhistoriska Riksmuseet eller Vasamuseet om det är ditt första besök i Stockholm. Där kan du låta många timmar passera medan du går runt och tittar på allt intressant som presenteras i montrarna.