Sommarnöjen i Göteborg

Ta en semester på hemmaplan och se vad ditt land har att erbjuda. Besök en stad som du aldrig varit i tidigare och se vad de kan erbjuda dig. Här nedan kan du läsa om allt som Göteborg kan locka med i sommar. 

Boende

Först och främst måste man ha ett bra boende för sommaren. För den äventyrligare eller den som vill spara in slantarna, finns det tältplatser och campingsajter utanför staden där du tar dit ditt eget lilla hem. Varför inte tälta i ett av de fantastiska naturreservaten som Göteborg erbjuder? Reglerna för vad man får och inte får göra varierar mellan reservaten, så undersök tältningsmöjligheterna innan du bestämmer dig för en plats.

Är du mer av en stadsmänniska skulle vi rekommendera ett av Elites två hotell i Göteborg där du antingen bo modernt alldeles vid Avenyn, eller väljer en mer historisk byggnad med gammaldags stil och modern komfort.

Ut på vattnet

Göteborg är en hamnstad. Utnyttja faktumet att du är så nära havet. I Göteborgs skärgård kan man var delaktig på en fiskebåt och få chansen att fånga sin egen hummer. Efteråt får man såklart laga och äta den.

Gillar du inte hummer kan du istället boka in en dagstur i skärgården. Alla pratar väldigt mycket om Stockholms skärgård, men det är minst lika vackert i Göteborg och här får du även chansen att glassa på klippor och besöka små fiskebyar.

Hantverkarmecka i Kronhuset

Kronhuset stod färdig 1658 och är ett populärt turistmål idag. Där kan du få se riktiga hantverkare och även delta själv. Se hur urmakare skapar perfekta klockor och prova på glasblåsning. Runt omkring Kronhuset finns Kronbodarna som passar stora och små. Ta en fika och köp lokal choklad, ta en titt på hållbart mode och smyckedesign. Här kan man spendera en hel dag (och en bunt sedlar) utan problem.

Liseberg

Vad vore ett besök i Göteborg utan en dagsvistelse på en av de största nöjesparkerna i Sverige? Följ den gröna kaninen genom området och upptäck karuseller, spel, mat och drycker samt uppträdanden och shower under hela sommaren. Artister som Melissa Horn och Deep Purple kommer att inta Stora Scenen tillsammans med Miriam Bryant och Lars Winnerbäck. Det finns alltså ett uppträdande för varje smak. I den stora Lisebergshallen hittar man även evenemang och teater.