Populära artister i Sverige

Det finns många populära artister i Sverige och vi vill passa på att nämna några som både är och varit på tapeten tidigare. Artister kommer och går och vissa får mer uppmärksamhet än andra. Här är två av de som vi vill uppmärksamma med denna artikel.

Amanda Jenssen

Det finns många som säger att efter Idol blir man inget som artist. Skånska Amanda Jenssen är definitivt ett bevis på att detta inte stämmer. Efter att ha kommit tvåa i Idol år 2007 har Amanda Jenssen haft en oerhört framgångsrik karriär. Redan i januari 2009 nominerades hon till priser på både Grammisgalan och P3 Guld-galan och fick framför allt motta två Rockbjörnar för Årets nykomling samt Årets kvinnliga artist.Under 2008 släpptes debutalbumet Killing My Darlings, vilket nådde förstaplatsen på svenska albumlistan. Albumet innehöll bland annat låtarna ”Do You Love Me” samt ”Amarula Tree”. Sedan dess har Amanda Jenssen släppt ytterligare två album, Happyland som släpptes 2010, på vilket hon samarbetade med Pär Wiksten från Wannadies, samt Hymnes For The Haunted, som släpptes år 2012. Samtliga tre album har nått topplaceringar på svenska albumlistan samt sålt minst guld.Ett annat bevis på att Amanda Jenssen lyckats är att hon i år kommer att delta i TV-programmet Så Mycket Bättre tillsammans med bland andra Orup, Ola Salo och Kajsa Grytt.

Moneybrother

Moneybrother, eller Anders Wendin som är hans egentliga namn, debuterade år 2002 med EP:n Thunder In My Heart och året efter kom också fullängdsdebuten i form av Blood Panic, vilket bland annat renderade i en Grammis för bästa rockalbum. Av P3 blev Moneybrother dessutom utsedd till Årets manliga artist, Årets nykomling och fick även motta Guldmicken.Sedan dess har det blivit ytterligare fem album. Det senaste, This Is Where Life Is, släpptes 2012. I huvudsak sjunger Moneybrother på engelska, dock har han släppt ett engelskspråkigt album, nämligen Pengabrorsan, som kom 2006. Albumet består av covers på engelska låtar som är översatta till svenska.