Ordna med ett kalas i sommar

Att ordna kalas, speciellt på sommaren, är trevligt när du kan duka ute. Du kan ordna festen på balkongen, altanen eller i trädgården under en pergola, i ett tält eller exempelvis under ett äppelträd. Du kan hänga upp lampor och lyktor för att få mysig känsla. Ha mjuka filtar i härliga korgar för småkyliga kvällar.

Dukning

För att göra det mysigt kan du använda ljuslyktor, manschetter, servetter och glasunderlägg i olika fina mönster. Konstgjorda eller färska blommor kan du sätta i fina och färggranna vaser och krukor. Använd också borddukar i fräscha mönster och olika material. Du kan duka med enfärgade kärl eller använda olika kärl och få variation i dukningen. Hitta något passande för ditt kalas på nätet.

Kalasmat

När du ordnar ett kalas är maten en viktig del av upplevelsen. Tänk ut ett passligt tema för kalaset och bjud på något som passar in i temat. Du bör även veta om dina gäster har några matallergier eller intolerans, så du kan förbereda mat som passar dem. Du kan välja att bjuda på plockmat eller till exempel bjuda på trerätters måltid. Vatten är ett måste på varma sommarkalas, därtill kan du välja vad du vill bjuda för dricka. Saft, kolsyrat vatten, öl eller vin. Det är bara att bestämma sig och börja förberedelserna.