Hållbart på sommaren

Många av oss önskar leva hållbarare även under sommarmånaderna. Dock kan mycket av det vi förknippar med sommar och semester påverka klimatet negativt från turistande och resor till förpackningar och plastsugrör. Men det går att njuta av sommar samtidigt som du väljer och njuter av hållbara varor och tjänster.

Planera din mat

Att grilla tillhör sommaren och att grilla vegetariskt är både gott, hållbart och nyttigt. Planera dina inköp och din matlagning och titta först vad du har i skåpen och planera maträtter utifrån vad du har hemma. Handla mat från matkooperativ och bönder i området. Minska din plastkonsumtion genom att bland annat köpa bestick samt tallrikar och skålar gjorda i naturliga material som bambu.

Komposterbara och återvunnet material

Leta efter förpackningar och lösningar som antingen är komposterbara, biologiskt nedbrytbara eller tillverkade av återvunnet material. En biologiskt nedbrytbar produkt är inte alltid komposterbar och kan kvarlämna rester efter en kompostcykel. Kolla online för mer information och tips.

Upptäck lokala omgivningar och naturen

Om du har möjlighet välj att vara fysiskt aktiv under sommaren genom att simma, paddla eller vandra i naturen. Minska dina flygresor och ta dig till din semesterdestination genom att välja tåg, buss eller cykel. När du reser med tåg blir själva resandet en del av semestern.