Festivaltips

Åka på festival är kanske det absolut roligaste som finns, någonting som nog de flesta som någon gång varit på festival skulle hålla med om. Har man inte varit på festival tidigare är detta något som man definitivt bör göra eftersom det är så fantastiskt roligt.

Här kommer några tips och råd, dels vad som kan vara bra att ha med sig på en festival, dels vilka festivaler man ska åka på.

Vad är bra att ha med sig på en festival?

När man åker på festival är det viktigt att vara väl förberedd. Ett bra tips är att skriva upp de saker man ska med sig och sedan bocka av på en lista allt eftersom man packar ner dessa. Det kanske absolut viktigaste som man måste ha med sig är biljetten, för utan biljett ingen festival.

Ett annat bra tips är att se till att ha tagit ut pengar innan man åker eftersom ”cash is king” på de allra flesta festivaler. Förvisso finns det ofta någon form av uttagsmöjligheter, men köerna till dessa är ofta långa.

Vad gäller kläder så är ett bra tips att ta med varma kläder. Även om festivalen är mitt i sommaren så kan det ändå bli kallt på nätterna. Se också till att ha ett antal strumpor att byta med eftersom man går mycket under en festival.

Ett annat bra tips är att ta med flaskor att fylla på vatten i eftersom det är viktigt att dricka mycket vatten under en festival, framför allt om det är varmt.

Vilka festivaler är bäst?

Numera är det i princip bara att välja och vraka mellan en rad olika festivaler runt om i Sverige. Några av de största är Bråvallafestivalen, Sweden Rock Festival samt Getaway Rock Festival.

På senare år har även allt fler stadsfestivaler dykt upp, perfekt för den som inte gillar camping och lera. Den mest kända av dessa är troligtvis Way Out West som äger rum i Göteborg i början av augusti.