Aktivitet för regniga dagar

Vi vet ju hur den svenska sommaren kan vara. Vissa gånger så är den helt underbar och andra så regnar det i dagar och vi kan inte hitta på någon rolig aktivitet utomhus. Det gäller att man är beredd på detta och har något man kan pyssla med när regnet faller och man måste hålla sig inomhus.

Arbeta med händerna

Alla har vi olika intressen och för en del så kanske det blir datorn som blir ens kompanjon då det är dåligt väder ute. En del kanske vill arbeta med händerna och pyssla med något som man får ett resultat i från och då skulle vi vilja tipsa om stickning. Att sticka sig en gen tröja till vintern kan vara ett bra projekt under sommaren. Se till att börja tidigt på sommaren så du hinner klart tills vintersäsongen. Skulle det visa sig att du är en rackare på att sticka så kan du påbörja något annat. Det går att sticka sockar, mössor eller annat som kan passa som julklapp eller present till dina vänner.

Spela sällskapsspel

Sällskapsspel är också något som vi kanske inte unnar oss allt för ofta. Det kan vara trevligt att göra saker tillsammans som familj och då är spel en rolig sak. Plocka fram de gamla spelen som ni som föräldrar spelade som ung och låt barnen vara med och uppleva er barndom lite. Klassiska monopol de redan fått uppleva men har ni spelat det klassiska spelet Mastermind. Här får man verkligen använda sin hjärna och klura ut hur sin motståndare valt färger på de pluttar som finns. Det gäller att räkna ut färgkombinationen som satts av den andra spelaren. Det kan vara klurigt och man kan behöva ett par omgångar innan man börjar förstå hur man ska tänka.